Image
29 Ağustos, 2023

Erkekler İçin Cinsel Performansı Artırmanın 10 Yolu

Cinsel Dayanıklılık Nedir?


Bir maraton koşmak veya havuzda birkaç tur yüzmek için sadece iyi bir dayanıklılığa ihtiyacınız yok. Dayanıklılık, partnerinizle kalıcı bir cinsel deneyim için de gereklidir.


Dayanıklılık, uzun süreler boyunca çaba gerektiren bir aktiviteyi sürdürmek için fiziksel ve zihinsel yetenektir. Dayanıklılığınızı artırmak için çalıştığınızda, daha az enerji kullanarak aktiviteleri daha iyi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yorgunluğu, stresi veya rahatsızlığı azaltabilirsiniz.


Yatak odasında dayanıklılığınızı oluşturmak biraz zaman alabilir. Bunu yapmanın birçok yolu var ve hatta bazıları sizi şaşırtabilir!


Ortak bir sorun


Cinsel performansınızı artırmak istiyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok erkek, ister mevcut sorunları düzeltmek ister eşlerini mutlu etmenin yeni yollarını aramak olsun, cinsel performanslarını artırmanın yollarını arıyor. Fakat, erkeklerin %31'i ayrıca 2018'de yapılan bir araştırmaya göre obezite ve hareketsizliğin neden olduğu cinsel işlev bozukluğunu bildiriyor.


Piyasada çok sayıda erkek geliştirme hapı var, ancak eczaneye gitmeden daha sıkı kalmanın ve daha uzun süre dayanmanın basit yolları da var.


Penisin tansiyon üzerinde çalıştığını unutmayın. Araştırmalar, yüksek tansiyon ve erektil disfonksiyonun (ED) doğrudan bağlantılı olduğunu, dolayısıyla kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Kalbiniz için iyi olan, cinsel sağlığınız için iyidir.


Cinsel performansınızı iyileştirmenin başka yollarını bulmak için okumaya devam edin.


1. Cinsel dayanıklılığı artırmak için egzersiz yapın


Sağlığınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biri kardiyovasküler egzersizdir. Seks kalp atış hızınızı artırabilir, ancak düzenli egzersiz kalbinizi formda tutabilir ve bu da cinsel performansınıza yardımcı olur.


Haftada en az 75–150 dakika birden fazla güne yayılmış ter dökücü egzersiz gerçekleştirmeye çalışın. Yüzme ve koşma gibi aktiviteler, libidonuzu artırmak için harikalar yaratabilir. Ayrıca uzun süre oturmaktan kaçının.


Henüz düzenli egzersiz yapmıyorsanız, zaman içinde yavaş yavaş bu hedeflere ulaşabilirsiniz.


Fiziksel yeteneğinizi ve dayanıklılığınızı artırabilen dört tür egzersiz şunlardır:


Dayanıklılık: Yüzme, bisiklete binme ve tempolu yürüyüş gibi aerobik aktiviteler dayanıklılık geliştirmenize yardımcı olabilir. Dayanıklılığın dayanıklılıkla nasıl karşılaştırıldığını öğrenin.


Güç: Ağırlık kaldırarak, elastik bantlar kullanarak veya şınav çekerek kaslarınızı güçlendirin.


Denge: Tai chi , topuktan ayağa yürüme veya tek ayak üzerinde durma yoluyla dengenizi geliştirin ve vücut gücünüzü azaltın.


Esneklik: Vücudun belirli bölgelerini esnetmek, bir aktiviteden önce ısınmanın ve daha esnek

olmanın harika bir yoludur.


Cinsel Dayanıklılık İçin Düzenli Egzersiz Yapın
Cinsel Dayanıklılık İçin Düzenli Egzersiz Yapın

2. Bu yiyecekleri yiyin


Bazı yiyecekler ayrıca kan akışını artırmanıza ve dayanıklılığı artırmanıza yardımcı olabilir.


Karbonhidratlar


Amerikan Kalp Derneği (AHA) İyi enerji seviyelerini korumak istiyorsanız, basit olanlardan daha karmaşık karbonhidratlarla dengeli bir diyet yapmanızı önerir. Ek olarak, bir çalışma, dayanıklılık egzersizine başlamadan önce düşük miktarda karbonhidrat alımının performansınızı sınırlayabileceğini göstermektedir.


Meyve ve sebzeler


Meyvelerde yüksek bir diyet, yüksek tansiyon riskinizi azaltabilir. Evdeki kan basıncını ofisteki kan basıncıyla karşılaştıran bir İsveç araştırmasına göre, aşağıdaki meyveler özellikle faydalıdır:


elmalar

armutlar

portakallar ve diğer narenciye türleri

Diyete daha fazla sebze eklemek de her zaman iyi bir fikirdir.


Omega-3 yağlı asitler


Bu tür yağlar kan akışını artırır. En iyi kaynaklardan biri balıktır. AHA kalp sağlığı için haftada en az iki kez yemek yemeyi önerir. Omega-3'lerinizi aşağıdaki gibi yiyeceklerden alın


somon

hamsi

Siyah morina

Ringa

beyaz balık

organik yumurtalar

Keten tohumu


D vitamini


Bir literatür incelemesine göre, D vitamini açısından yüksek gıdalar ciddi ED veya kalp hastalığı riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Vitamin kan akışını artırır, oksidatif stresi azaltır ve kolesterolü düşürür. İyi D vitamini kaynakları şunları içerir.


Ton Balığı

yumurtalar

Tahıl ve süt gibi güçlendirilmiş ürünler

mantarlar


3. Melatonin seviyenizi yükseltin


Melatonin hormonu uyumamıza yardımcı olur ve çeşitli başka faydaları vardır. 2018'de yapılan bir araştırmaya göre, daha düşük melatonin seviyeleri de daha yüksek ED oranları ile ilişkilidir.


Vücudunuz doğal olarak melatonin üretir, ancak antep fıstığı gibi yiyeceklerde de bulunur. Melatonin seviyelerini artırmak isteyen çoğu insan, takviye gibi ürünlere bakar.


4. Bu doğal ilaçları deneyin


Yıllardır insanlar libidoyu ve cinsel performansı artırmaya yardımcı olmak için doğal afrodizyaklara yöneldiler . Dikkate alınması gereken doğal ilaçlar şunları içerir:


Yohimbine: Yohimbine , penise kan akışını artırarak daha iyi erektil işlevi destekleyen bir ağaç kabuğu özüdür.


Kafein: Bir araştırmaya göre , atletik bir aktiviteden önce kafein tüketen erkekler daha fazla güç üretebildiler. Kafeinin uyarıcı etkileri de dayanıklılıklarını artırdı.


Ginseng: Ginseng, genel fiziksel sağlıklarını iyileştirmek isteyen insanlar için en popüler bitkisel ilaçlardan biridir. Cinsel dayanıklılığı da artırabilir.



5. Stresinizi azaltın


Stres, libidonuz da dahil olmak üzere sağlığınızın tüm alanlarını etkileyebilir.Kalp atış hızınızı (sağlıksız bir şekilde) ve kan basıncınızı artırır. Bunların her ikisi de cinsel istek ve performansa zarar verir.


Stres ayrıca ereksiyon veya orgazma ulaşma yeteneğinizi de etkileyebilir. Stres, alkol tüketimi veya sigara içmek gibi cinsel performansınıza zarar verebilecek sağlıksız alışkanlıkları tetikleyebilir. Egzersiz, stresi azaltmak ve sağlığınızı zenginleştirmek için harika bir yoldur. Partnerinizle sizi strese sokan etkenler hakkında konuşmak sizi sakinleştirirken aynı zamanda ilişkinizi de güçlendirebilir.


6. Sağlıksız Alışkanlıklardan Kurtulun


Alkol ve sigara içmek gibi gevşemek için güvendiğiniz alışkanlıklar cinsel performansınıza zarar verebilir. Bu alışkanlıkları egzersiz yapmak ve iyi yemek yemek gibi daha sağlıklı olanlarla değiştirmek cinsel sağlığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.


Bir 2017 çalışması biraz kırmızı şarabın daha iyi dolaşımı sağlayabileceğini, çok fazla alkolün olumsuz etkileri olabileceğini öne sürüyor. Alkol alımınızı orta düzeyde tutun.Sigara içmek kan damarlarınızı daraltarak iktidarsızlık riskinizi artırır. Sigarayı azaltmak veya bırakmak, daha iyi performans için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir.



7. Uzun ömür için mastürbasyon yapın


Yatakta istediğiniz kadar uzun süre dayanamıyorsanız, biraz pratik yapmanız gerekebilir. Seksin kendisi seks yapmanın en iyi yolu olsa da, mastürbasyon da ömrünüzü uzatmanıza yardımcı olabilir.


Nasıl mastürbasyon yaptığınız önemlidir. Acele ederseniz, eşinizle geçirdiğiniz süreyi istemeden azaltabilirsiniz. Sır, onu yalnız olmadığın zamanlarda istediğin gibi sürdürmekte. Nasıl mastürbasyon yapılacağı konusunda buradan tavsiye alın.


8. Start-stop tekniğini uygulayın


Seks sırasında dayanıklılığın korunması, erken boşalmanın önlenmesini de içerebilir. Eşli cinsel aktivitenin başlamasından sonraki 1 dakika içinde boşalırsanız, mastürbasyon sırasında başla-dur tekniğini uygulamak yardımcı olabilir.


Orgazmdan hemen önce penise yönelik stimülasyonu durdurmak, çok erken boşalma dürtüsünü azaltabilir. Zamanla, partnerinizle birlikteyken orgazmlarınızı kontrol etmeyi ve dayanıklılığınızı artırmayı öğrenebilirsiniz.



9. Partnerinize dikkat edin


Seks tek yönlü bir sokak değildir. Partnerinizin arzularına özel ilgi göstermek, seksi zevkli hale getirir ve sizi tahrik etmeye veya yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Mola verirken değişen tempo veya partnerinize odaklanmak sizin için daha keyifli bir deneyim haline gelebilir. Önceden seks hakkında konuşmak, hararetli bir anda yavaşlamanız gerekirse, herhangi bir garipliği de azaltabilir.


10. İhtiyacınız olursa daha fazla yardım alın


ED veya Peyronie hastalığı gibi bir tür cinsel işlev bozukluğunuz varsa tıbbi tedaviye ihtiyacınız olabilir. Cinsel performansınızı nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda bir doktorla konuşmaktan çekinmeyin.


Cinsel dayanıklılığınızı artırmak zihninizi meşgul edebilir, ancak bunun basit bir çözümü olmadığını bilin. Ayrıca vücut yaşla birlikte doğal olarak dayanma gücünü de kaybeder.


Yine de iyi haberler var. Cinsel dayanıklılığınızı artırmak için adımlar atmak, genel sağlığınıza ve zindeliğinize de yardımcı olabilir. Bu bir kazan-kazan. Aktif kalmak, sağlıklı yiyecekler yemek ve bazı alışkanlıkları bırakmak siz ve eşiniz için daha iyi cinsel deneyimlerin anahtarıdır. Egzersiz yapmak, doğru beslenmek ve seks hayatınızın tadını sonuna kadar çıkarmak asla yanlış bir karar değildir.