Image
19 Nisan, 2024

Vibratör Nedir? Nasıl Kullanılır?

Vibratörler, cinsel uyarılma yaratmak için vücutta kullanılan seks oyuncaklarıdır. Masaj olarak da bilinen modern vibratörler, titreşimler veya darbeler oluşturmak için elektronik güç kullanır. Vibratörler birçok şekil ve boyutta gelir.


Vibratörler , vücudunuzda cinsel hazzı artıran hassas erojen bölgelere cihaz yerleştirilerek kullanılır. Harici olarak penis, vulva, klitoris ve anüs üzerinde kullanılabilirler veya dahili olarak anüs veya vajinada kullanılabilirler. Sürekli uyarılma, cinsel zevk duyguları yaratabilir ve sonunda orgazma yol açabilir.


Vibratörler tek başına veya bir partnerle kullanılabilir. Vibratör kullanımı, tüm cinsel yönelimlerden hem erkekler hem de kadınlar arasında popülerdir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki heteroseksüel erkeklerin %43.8'inden fazlası ve eşcinsel erkeklerin %49.8'inden fazlası tek başına veya partnerleriyle birlikte vibratör kullandığını bildirmiştir. Başka bir araştırma, Amerika Birleşik Devletleri'nde 18-60 yaş arasındaki kadınların %52,5'inin daha önce vibratör kullandığını buldu.


İnsanlar Neden Vibratörleri Seviyor?


Vibratörler, cinsel zevk duygularını artırabilir ve orgazm elde etmeyi kolaylaştırabilir. Bilim adamları, vibratörlerin neden iyi hissettirdiğinden tam olarak emin değiller, ancak vibratörler hem erkeklerin hem de kadınların daha hızlı orgazm olmasına yardımcı olabilir. Hindistan Üniversitesi Cinsel Sağlığı Geliştirme Merkezi müdürü Debby Hebernick'in Mic'e söylediği gibi , farklı insanlar farklı yoğunluk seviyelerinde titreşimi tercih edebilir ve bazı insanlar titreşime diğerlerinden daha duyarlı olabilir. Birçok farklı vibratör türü vardır, bu nedenle bazıları belirli insanlar için diğerlerinden daha uygun olabilir.


Bazı araştırmalar, kadınların neredeyse yarısının ne sıklıkla orgazma ulaşabildiklerinden memnun olmadığını gösteriyor. Orgazm, sevgi veya sosyal bağ oluşturabilen ve mutluluk duygularını artırabilen oksitosin hormonunu salgılar.


Birçok kişi vibratörlerden hoşlanırken, özellikle mastürbasyon veya bir partnerden penetrasyon yoluyla orgazm olmakta zorlanan kadınlar arasında popülerdir . Birçok cinsel sağlık uzmanı, bu sorunları yaşayan kadınların daha kolay orgazma ulaşmalarına yardımcı olmak için bir vibratör kullanmasını önermektedir.


Vibratörler ayrıca düşük libido (“seks dürtüsü”), anorgazmi (bir kişinin orgazma ulaşamadığı bir durum), motor veya duyusal engelli veya vajinal penetrasyonu önleyen koşullara sahip kişiler için de yararlı olabilir.


Vibratörler Hakkında Mitler


Vibratörlerle ilgili popüler bir efsane, vibratörlerin aşırı kullanımının vibratör olmadan seksi daha az tatmin edici hale getirebileceğidir. Ancak vibratörler cinsel organları uyuşturmaz veya cinsel organlarınızı elektronik olmayan uyarılara karşı daha az hassas hale getirmez.


Aslında, bir çalışma, vibratör kullanıcılarının yalnızca %11'inin ara sıra genital uyuşma bildirdiğini ve yalnızca %3'ünün sık sık genital uyuşma yaşadığını söylediğini buldu.


Vibratörler Nasıl Güvenle Kullanılır?


Vibratörlerin kullanımı güvenlidir. Araştırmalar, vibratör kullanımına bağlı yan etkilerin son derece nadir olduğunu göstermektedir.


Vibratörlerin birçok farklı stili vardır. Bazı stiller ekleme içindir, diğerleri değildir. Ek olarak, bazıları diğerlerinden daha güçlü titreşebilir. Bazı vibratörler duvara takılırken diğerleri pille çalışır. Birçok vibratörün çeşitli olası kullanımları ve titreşim gücü ayarları olmasına rağmen, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir vibratör seçmek için biraz araştırma yapmak isteyebilirsiniz.


Lube ayrıca vibratör kullanımını daha zevkli hale getirmeye de yardımcı olabilir. MD Lauren Streicher'in Women's Health Magazine'de açıkladığı gibi, yağın oyuncağınızla uyumlu olduğundan emin olmanız önemlidir. Genellikle su bazlı yağlar en iyisidir.


Kullanmadan önce vibratörün kullanım talimatlarını okumak önemlidir. Vibratör anal yerleştirme için tasarlanmadıysa, vibratörleri anal olarak takmayın.


Partnerinizle Vibratörleri Denemek Hakkında Konuşmak


Vibratörleri tek başınıza veya bir partnerle birlikte kullanabilirsiniz. Bu oyuncakların cinsel ilişki öncesi fiziksel heyecanınızı artırmaya yardımcı olduğunu veya orgazma ulaşmanıza yardımcı olabileceğini görebilirsiniz. Partnerinizle konuşurken, vibratör kullanmanın, onsuz mümkün olmayan bazı hisleri elde etmenize yardımcı olabileceğini açıklamanız faydalı olabilir.


Bir partnerle kullanmadan önce vibratörünüzü tanımanız faydalı olabilir. Farklı ayarlarla oynayın ve vücudunuzda iyi hissettirebilecek farklı noktalar bulun.


Bakım ve Temizlik


Oyuncakta kalan bakteriler idrar yolu enfeksiyonları gibi enfeksiyonlara neden olabileceğinden vibratörünüzü her zaman temizlemeniz çok önemlidir . Vibratörünüzü bir partnerle birlikte kullandığınızda veya anüsünüze dokunmuş olabileceği durumlarda temizlik özellikle önemlidir.


Sert plastik ve silikon oyuncaklar, antibakteriyel sabun ve soğuk veya ılık su ile temizlenmesi en kolay olanlardır. Çoğu vibratör suya hafifçe daldırılabilir, ancak silikon oyuncağınızın bulaşık makinesinde temizlenip temizlenmeyeceğini öğrenmek için talimatları okuyun.